שבועות של יוחנן • פרפלה ברוטב שמנת בטטה

יוחנן למביאסי 1 Comment on שבועות של יוחנן • פרפלה ברוטב שמנת בטטה
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מי לא אוהב פסטה? ועוד ברוטב שמנת בטטה? הנה מתכון נפלא של השף יוחנן למביאסי במתכון לפרפלה מדהים.

חומרים

חבילה (500 גרם) פסטה פרפלה (או פסטה קצרה אחרת, כמו פוזילי)
2 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות
8 כפות שמן זית
עלים מ-4 גבעולי תימין
מלח
פלפל שחור גרוס
3 שיני שום פרוסות
חצי כפית בהרט או קורט אגוז מוסקט טחון
מיכל וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן
2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

אופן ההכנה:

1. מסדרים את קוביות הבטטה בשכבה אחידה בתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל 4 כפות משמן הזית ומתבלים בטימין, מלח ופלפל. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.

2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ושומרים כוס אחת ממי הבישול בשביל הרוטב.

3. מחממים את שארית שמן הזית בסיר גדול (במחבת חצי מהפסטה תיפול החוצה).

4. מוסיפים את שיני השום ומטגנים כדקה עד להזהבה. מערבבים פנימה את הבהרט, ומיד מוסיפים את השמנת המתוקה ושני שליש כוס ממי הבישול של הפסטה.

5. מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות הבטטה, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות ומוסיפים לסיר את הפסטה המסוננת. מערבבים היטב ובזהירות, כדי לא למעוך מדי את הבטטה, עד שהרוטב עוטף את הפסטה מכל הכיוונים. אם הרוטב נראה מעט יבש, מוסיפים עוד ממי הבישול של הפסטה. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומגישים מיד.

* אם רוצים שהרוטב יהיה כתום, מבשלים במים (במקביל לאפיית הבטטות) בטטה נוספת, קלופה וחתוכה לקוביות, עד לריכוך (כ-20 דקות), מסננים ומועכים לפירה. את הפירה מוסיפים לסיר יחד עם השמנת (שוב, אפשר לדלל עם מי הבישול של הפסטה).



1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    זה נראה חבל על הזמן!!!!!!!!!!!!!!
    אבל איפה אפשר להשיג גבעולי תימין?